item2c
 
Varje vinter kommer influensan till Sverige, den brukar vara intensivast i januari och februari. Runt 100 000 personer i Stockholms län smittas årligen. För de flesta innebär influensa att man blir febrig, snuvig, får huvud- och ledvärk och får stanna hemma någon vecka. Men hos äldre personer, gravida och personer med kroniska sjukdomar kan influensan utvecklas till en allvarlig sjukdom, som till och med kan vara livshotande.
 
Äldre och kroniskt sjuka som får influensa blir dessutom extra mottagliga för andra infektioner, framför allt lunginflammation, som också är en allvarlig sjukdom. Till skydd mot lunginflammation erbjuds utan kostnad även vaccin mot pneumokocker. Den vanligaste bakterien som orsakar lunginflammation.Genom att vaccinera dig minskar risken för svår influensa och lunginflammation med 30-50 procent. Du kan ta influensavaccinet och pneumokockvaccinet vid samma tillfälle. Varje år kommer nya influensavirus och därför behöver du vaccinera dig på nytt inför varje influensasäsong. Däremot räcker det med en pneumokockvaccination för de flesta vuxna.
 
 

Gratis influensavaccin!

Den årliga vaccinationskampanjen 2015/2016 mot influensa och mot allvarlig pneumokockinfektion startar den 3 november och avslutas den 28 februari 2016. Kampanjen riktar sig mot personer som är 65 år, eller äldre, samt yngre personer som har vissa underliggande sjukdomar eller är
gravida.
 
Du som inte tillhör någon riskgrupp men ändå vill vaccinera dig betalar 240:- för influensavaccinationen.
 
 

Influensa är en virussjukdom

Influensa sprids över hela världen och överförs via luftvägarna och ger feber, hosta, muskelvärk och snuva. I Sverige uppträder sjukdomen varje år under vinterhalvåret. Influensavaccin kan särskilt övervägas om det är influensatider när man ska resa och man vill vara säker på att komma iväg. En ny vaccination måste göras inför varje influensasäsong för att man ska vara skyddad. Vaccinet gör att risken för att du får influensa och lunginflammation minskar. Risken att dö i förtid minskar med upp till 20 procent.
 
Vaccinet rekommenderas i första hand dem som av medicinska orsaker kan drabbas extra svårt. Riskgrupper, utöver ålderspensionärer och gravida, som får influensavaccin kostnadsfritt är personer med 
- hjärtsvikt
- behandlingskrävande kronisk obstruktiv 
- lungsjukdom, KOL
- svår astma
- andningssvikt
 
Riskgrupper som inte får vaccin kostnadsfritt men som ändå rekommenderas vaccination är de som har:
- annan kronisk sjukdom som till exempel diabetes
- starkt nedsatt immunförsvar.
Tillhör du någon av riskgrupperna ovan bör du influensavaccineras varje år.
 
Källa: Vårdguiden
 
MOTTAGNINGARFÄSTINGBÅTENFÄSTINGBUSSENSJUKDOMAR
TIPSA! - Dela med dig!
Bältros
Difteri
Gula febern
Hepatit A
Hepatit B
Influensa
Japansk encefalit
Kolera
Malaria
Meningokockmeningit ACWY
Meningokockmeningit C
MPR (mässling, påssjuka, röda hund)
Pneumokock
Polio
Rabies
Stelkramp
TBE (Fästingburen hjärninflammation)
Tuberkulos
Turistdiarré
Tyfoid
Vattkoppor
VACCINATIONER SJUKDOMARINFLUENSA

SJUKDOMAR ••••••••••••

Influensa vaccination

 
VACCINATIONER
 
RESMÅL
 
AKTUELLT
 
BARN
 
SPRUTRÄDDA
 
GRATIS HPV VACCIN
 
BLOGG
 
FRÅGOR & SVAR
 
HÄLSOKONTROLL
 
FRISKINTYG
 
PÅ-PLATS företag
 
PÅ-PLATS skola
 
PRISLISTA
 
PRESENTKORT
 
OM OSS
 
REKRYTERING
 
 
KONTAKTHEM
Följ oss på Facebook
 
 
 
VaccinDirekt
Bookmark and Share

mottagningsknapp1 prisknapp2